Close Frukost i Stockholm: Det ängsliga samhället – spaningar och aningar om vår samtid

Samtidigt som transparensen ökar och kraven på autenticitet och hållbarhet är större än någonsin, blir individer alltmer krävande och påfrestande som kunder. Hur påverkar det organisationer och deras medarbetare?

Under en intensiv timme får du höra författaren Anna Dyhre och forskaren Anders Parment föreläsa om det de kallar ”Det ängsliga samhället”. Denna dynamiska duo har nyligen kommit ut med boken – ”Det ängsliga samhället – 10 problem och fem lösningar”.

Anders och Anna menar att vårt samhälle kännetecknas av ängslighet vilket leder till många istället för att agera hellre sitter still i rädsla för att bryta någon policy eller bli sågad i sociala medier. Idag kännetecknas samhället av en övertro på att kundorientering, valfrihet och prestationsmätning parat med medborgar- och kundmakt skapar hållbara lösningar. Den som efterfrågar något anses nästan alltid ha rätt vilket nästan har urartat och bidrar till utslagning, psykisk ohälsa, överkonsumtion och en mängd andra ekonomiska, miljömässiga och sociala problem. För hur mår man av att ständigt bli jagad av andra, som liksom man själv följer upp, kontrollerar, reklamerar och yttrar sig i sociala medier?

Har kunden alltid rätt och finns svaren i de eviga enkäterna som ska fyllas i eller samtalen som spelas in i utbildningssyfte? Bytesrätt på kläder upp till 365 dagar och kostavvikelser som blir längre än receptet. Ängsligheten bidrar till onödig polarisering och missförstånd mellan stad och land, generationer och i samhällsdialogen.

Trendforskare är överens om att digitalisering, urbanisering och individualisering i grunden förändrar villkoren för att vara framgångsrik, oavsett om det gäller konsumentprodukter, inom B2B, i offentlig sektor eller civilsamhället. En viktig fråga blir därför hur man kan utveckla strategier för att medarbetare ska trivas och verksamheten utvecklas. Under föreläsningen skildras de här frågorna, varvat med oängslig humor och du får exempel på framgångsrika tillämpningar i olika sammanhang. 

Titta gärna på klippet nedan där Anders  och Anna berättar mer om boken som du kommer kunna köpa till ett reducerat pris denna morgon.

Välkommen!

 

Våra eventpartners:

Talarforum är en oberoende talarförmedling. Det betyder att man hjälper sina kunder att hitta rätt föreläsare, moderator eller underhållare för just deras tillfälle. Ingen av de personer man förmedlar är anställda av Talarforum. Det är ett medvetet val då man vill ha fullständig frihet att förmedla den som matchar dina krav bäst. Både föreläsare och ämne skräddarsys och anpassas till varje tillfälle. Läs mer…

VENUE81 som ägs och drivs av Westers, ligger mitt i Stockholm City på Drottninggatan 81 – ett odiskutabelt centralt läge som erbjuder närhet till stadens alla kommunikationer, hotell och nöjen. Här skapas spännande event för företag, organisationer och privatpersoner som har något att fira, berätta eller samlas kring.

Arena Group – The Nordic Brand Agency Network are experts in creating meaningful content and activation for arenas where brands meets customers, employees, and media and the right story and message is critical. They are your communication agency on the social media arena, the sponsorship arena, the PR and public affairs arena, the event marketing and brand experience arena.

 

Välkommen!