Jesper Ek: Skit i resultaten – allting börjar med människorna!

Jesper Ek berättar om sina erfarenheter kring ledarskap och hur man gör för att vända engagemang och försäljning från minus till plus.

Han har varit chef för stora, multinationella företag som tex Pharmacia, Biovitrum och Roche i över 20 år. Jesper kommer att fokusera dagens föreläsning kring de sista fem åren då han fick möjlighet att ta över ett team som hade fullkomligt tappat sugen och där försäljningen gått i botten.

Jesper Ek beskriver hur han då gick ifrån att vara en traditionell chef till att bli mer av en ledare när han vågade skita i resultaten. Du kommer att få höra vad som händer när man vågar lägga kalkyler och siffror åt sidan och istället kopplar ihop sig med sina medarbetare.

Det är ihopkopplingen som skapar förutsättningar för engagemang och tillsammans med sitt team gick man från att vara de lägst engagerade till det högst engagerade teamet i hela Roche-koncernen och resultatet det kom sen, med råge.

Vad var tricket? Detta och mycket mer kommer du att få med dig efter nätverksdagen:

• Varför är engagemang så viktigt för ett teams slutresultat?
• Vilka fyra perspektiv som chefer upplever är deras viktigaste uppgift
• En modell som hjälper en ledare att verkligen våga vända ryggen åt resultatet för att på så sätt skapa bättre, mer långsiktiga resultat
• Varför är ”varför” nyckeln till ett gott ledarskap och hur får man sitt företags ”varför” att genomsyra hela organisationen?
• Hur får man momentum i ett team och varför är momentum en chefs bästa vän?

Om föreläsaren:

Jesper Ek är idag en professionell talare som föreläser i Sverige och Europa om ledarskap och medarbetar-engagemang. Han var senast Nordisk Chef på Roche Diabetes Care och har över 20 års egen erfarenhet av ledarskap och management. Jesper har bland annat föreläst för Lloyds of London, FRA, London Business School, Roche och andra läkemedelsföretag.

Mer att läsa och lyssna på inför nätverksdagen:

Här kan du läsa en artikel om Jesper Eks ledarskapsresa hos Roche.

Lyssna när Jesper gästade Säljpodden.