Joakim Jardenberg: Internet – din bästa vän eller värsta fiende?

Dagens föreläsare Joakim Jardenberg hävdar att många snackar om digitalisering, men att det nu är dags att ta internet på allvar och börja göra något! Utmaningen för många chefer är att de glömmer bort Myron Tribus visdomsord: ”You can manage what you do not understand, but you cannot lead it.”

Denna dag kommer vi ha fullt fokus på förståelse, attityd och vilja – men på ett handgripligt sätt. Vi kommer bland annat att arbeta med:

  • Hur vi kan tolka, bearbeta och göra den tekniska utvecklingen begriplig, så att vi förstår hur den påverkar oss – och därmed fatta välgrundade beslut.
  • Hur vi kan hitta möjligheter i det som andra ser som utmaningar.
  • Hur omvärldsbevakning, utforskande och utveckling kan göras effektivt och få plats i en redan trång vardag.
  • Hur vi ser till att göra internet till vår bästa vän, både personligt och professionellt.
  • Mängder med praktiska råd och tips, modeller och förhållningssätt.

Om föreläsaren:

Joakim Jardenberg är senior rådgivare åt VD, styrelse och ledningsgrupp i några av Europas största företag, framgångsrik investerare i internetrelaterade startups och globalt anlitad föreläsare. Han arbetar också med offentlig sektor och har bland annat varit rådgivare åt förre statsministern och Sveriges enda kommunala internetchef. Han var med från början och räknas som en av Sveriges internetpionjärer, men är fortfarande lika aktuell. Och fortfarande provocerande. Som en av hans uppdragsgivare, Google, uttryckte det: ”I can assure you that you will learn something from working with Joakim. Even if it hurts.”