Erik Fernholm: Strategiskt välmående och självledarskap

Välkommen till en spännande nätverksdag med Erik Fernholm. På 30 år har både arbetssätt och arbetsuppgifter förändrats radikalt medan vårt ledarskap och tänk om motivation är i stort sett detsamma. Som följd känner få svenskar engagemang och mening i arbetet medan sjukskrivningar och stressrelaterade problem ökar stadigt. Men forskningen erbjuder nya insikter om vilka framgångsfaktorerna är.

I en sammankopplad, komplex och accelererande värld verkar spelplanen förändrad; överblick och kontroll är omöjligt, värderingar och självförverkligade centralt och självledarskap en överlevnadsfråga. De som effektivt möter dagens och framtidens nya krav på ledarskap och organisation har en sak gemensamt: de har byggt från systemets minsta beståndsdel: människan. Hur har de gjort? Vad är effekterna?

Under dagen kommer vi täcka detta men en sak är säker – de har inte utgått från vad hon vill utan snarare vad hon behöver för att må och prestera väl. Vilket ibland är två väldigt olika saker. Du kommer få evidensbaserade insikter kring vad som krävs av individer i ett förändrat landskap och förståelse för vilka fem mänskliga drivkrafter som är krav för optimalt välmående och prestation. 

Om föreläsaren:

Erik Fernholm drivs av idén att ett meningsfullt liv och arbete bör vara normen – inte undantaget. Han är en idéledare & entreprenör och utsedd till Årets Föreläsare redan 2011 och en av landets mest uppskattade talare och utbildare. Med sin akademiska bakgrund inom neuro-, motivations- och lyckoforskning ger Erik kraftfulla perspektiv och verktyg för välmående, ledarskap och prestation i en värld som utvecklats bortom de gamla modellerna. Hans styrka ligger i att göra den häpnadsväckande psykologin till något du upplever på stolskanten, förstår och viktigast av allt – börjar använda i vardagen.

Utöver att arbeta med exempelvis H&M, Polisen, Försvarsmakten och riksdagsledamöter är han grundaren av de sociala entreprenörskapen Bättre Skolor och GrowingMinds. Han är VD för 29k som är ett socialt venture för personlig utveckling och han sitter i styrelsen för stiftelsen Ekskäret.