Oskar Henrikson: Ensam eller stark – åtta principer för framgångsrika team

Enligt dagens föreläsare Oskar Henrikson blir arbetsuppgifterna i ett globaliserat och uppkopplat samhälle allt mer komplexa, något som är svårt för enskilda individer att möta. Vi behöver alltså samarbeta.

2009 fick Nationalekonomen Elinor Ostrom ekonomipriset till Alfred Nobels minne för sina upptäckter om vad som gör att samarbete håller över hundratals år. Dessa principer har Oskar och hans medförfattare i boken ”Ensam eller stark – åtta principer för framgångsrika team” kompletterat med över hundra psykologiska studier och svensk arbetsmiljöforskning.

Resultatet är ett vetenskapligt grundat ramverk för hur man skapar hållbara och framgångsrika team, grupper och organisationer. Oskars föreläsningen bygger på boken och ger dig en översikt av de åtta principerna samt konkreta övningar för att skrida till verket. Här kan du läsa mer om de åtta principerna.

Välkommen!

Om föreläsaren:

Oskar Henrikson är leg. psykolog, VD och grundare av Psykologifabriken, som vill sprida psykologi och göra den enkel att använda. Han ledde skapandet av deras psykologiska gym Habitud och är huvudförfattare till boken ”Ensam eller stark – åtta principer för framgångsrika team” som fick utmärkelsen årets projektledarbok 2017. Samma år fick Oskar utmärkelsen Årets alumn från Linköpings universitet för sitt arbete att föra ut främjande psykologi i samhället. Han är en uppskattad talare vilket kan ses i hans föreläsning på TEDx (se nedan) och han har skapat mätbar beteendeförändring för en positiv arbetsmiljö i organisationer som SISAB, Fritidsresor och Pulsen IT.