Marie Ryd: Lär känna din hjärna – förstå din mottagares!

Kunskapen om hur hjärnan fungerar ökar i snabb takt. Under denna dag uppdateras vi med senaste nytt och funderar tillsammans kring dels vad det betyder för vårt arbete med information och kommunikation, dels vad det innebär för vår förmåga att leda oss själva och andra.

Forskningsområdet kallas för neurokognition och berör viktiga förmågor som exempelvis fokus, minne och beslutsfattande. Men det handlar också om grundläggande upptäckter som att hjärnan är i grunden social och anpassad för ett liv i flock. En mängd funktioner har utvecklats som värnar och drar nytta av att vi är i samklang med våra medmänniskor.

En annan fascinerande upptäckt är att hjärnan är både stabil och formbar; den är träningsbar likt en muskel. De stabila funktionerna behöver vi lära oss att respektera för att må bra. Formbarheten behöver vi lära oss att utnyttja. Det finns därför hjärnforskare som menar att vi måste vårda och träna vårt ”mind” med samma ambition som vår fysiska kropp.

Du kommer att få ta del av denna forskningsfront kombinerat med smakprov på dess applikationer i vardagen, något som direkt kommer att inspirera och hjälpa dig till ett framgångsrikare ledarskap och förbättrad kommunikation.

Frågor som tas upp under Maries föreläsning:

  • Den sociala hjärnan – vad innebär det i vardagen?
  • Flow, fokus och arbetsminne
  • Hållbart självledarskap och dess komponenter
Om föreläsaren:

Marie Ryd är grundare och chefredaktör för forskningsinformationstjänsten Holone, dr i medicinsk vetenskap inom molekylärbiologi och immunologi, senior konsult och partner i Missing Link Consultants AB.

Hon är passionerat intresserad av människans medvetande och ”mind”, detta immateriella något, som saknar definition och som vi inte ens har ett riktigt ord för i vårt svenska språk! Hon följer därför sedan många år den neurokognitiva forskningsfronten och insåg tidigt värdet av att föra ut denna snabbt framväxande kunskap till arbetslivet. Genom att kombinera sin vetenskapligt baserade och kontinuerligt uppdaterade kunskap med ett mångårigt intresse för personlig utveckling, självledarskap, kontemplativa processer och mindfulness har Marie vad många menar en unik kompetens. Sedan över 10 år tillbaka inspirerar, utbildar och guidar hon enskilda individer, grupper och företag i att utveckla sig själva och sitt ledarskap.