En hållbar värld för organisationer och individer

Välkommen till en dag med hållbarhet i fokus. Dagens föreläsare Catarina Rolfsdotter-Jansson – med 25 års erfarenheter av att arbeta med hållbarhet – bjuder på en spännande tidsresa, mini-workshop och praktiska övningar för att minska glappet mellan värderingar och handlingar.

Del 1: Framtidsspaning baklänges: 2050 – så fick vi en hållbar värld
Vi står inför en hel del utmaningar. Både som organisation och individer. Catarina låter dig uppleva hur vi löst de flesta i en föreläsning där hon tar med dig och dina nätverkskollegor på en hisnande tur baklänges från 2050. Hur ser världen ut när vi löst de största utmaningarna kring klimat, ekonomi, transporter och konsumtion? Med humor och skärpa ger Catarina exempel som lämnar dig med framtidstro och nya affärsidéer.  Ni får även diskutera och samarbeta i mindre och större grupper – medan ni fortfarande befinner sig i 2050.

Del 2: Hållbar människa
Catarina delar med sig av sina kunskaper kring hur du blir en mer hållbar människa både inåt och utåt – ett ämne som hon i januari släppte sin tolfte bok om. Du får prova på några enkla och sköna reflektionsövningar som kan användas i vardagen och som är relevanta för CRS-chefer i sitt arbete.

Du får:

  • Ökade kunskaper om de hållbarhetsutmaningar vi står inför
  • Hopp och inspiration om hur vi kan lösa utmaningarna
  • Interaktiva moment relevanta för CSR-chefer
  • Praktiska verktyg för reflektion för minskad kognitiv dissonans

Om föreläsaren:
Catarina Rolfsdotter-Jansson är journalisten, författaren och SVT-programledaren som de senaste tio åren valt att använda scenen som plattform för sitt hållbarhetsengagemang. Hon föreläser och modererar både i Sverige och internationellt och är talesperson för den partipolitiskt obundna klimatorganisationen Föräldravrålet. Catarina har skrivit 12 böcker, hennes senaste bok ”Handbok för en Hållbar Människa – så tar du hand om dig själv och planeten samtidigt” kom ut i januari 2018. Catarina är sedan 15 år även verksam som yogainstruktör och mottot för hennes arbete är ”Sustainable development from micro to macro level”.