IT-chefer och CIO:s

Nätverk för IT-chefer och CIO:s som träffas i Stockholm

Vi är ett glatt gäng erfarna IT-chefer och CIO:s från både privat och offentlig sektor som varit aktiva sedan 2004. I nätverket hittar vi nya perspektiv och ser vikten av ett branschöverskridande erfarenhetsutbyte. Tillsammans diskuterar vi kommunikation, säkerhet, strategier och hur IT kan bli ett effektivt stöd för affärsnyttan i våra organisationer. IT är unikt eftersom utvecklingen går så fort – det gillar vi.

Kontakt

Detta kan du förvänta dig

 • Värdefulla relationer
 • Stort och starkt kontaktnät
 • Omvärldsbevakning av din yrkesroll
 • Kunskapsutbyte med erfarna chefskollegor
 • Avslappnade och professionella mötesforum
 • Inspirerande föreläsningar med aktuella teman
Jag vill veta mer!

"Kopplingen mellan
IT-utveckling och verksamhets- och affärsutveckling."

Erik Heed
CIO, Statens Veterinärmedicinska anstalt

Jag är intresserad av nätverket!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Anmälan Informationsfrukost

 • Under våra informationsträffar berättar Niklas Grewin, VD på Close, om fördelarna med ett starkt bollplank och vad vi gör för våra medlemmar. Du får gott om tid att ställa frågor och berätta vad du vill få ut av ett nätverk.
 • Berätta gärna om du har någon matallergi.
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

"Bra balans mellan föreläsning
och diskussion."

——

Cees de Groot
IT-chef, Toyota Kreditbank

Vad tycker andra?

"Jag har fått ut ett par konkreta saker från Close-tiden. Båda handlar om hjälp i en upphandlingsprocess, där jag har fått tips på lösningar, rekommendationer och referenser."

——

Peter Hampus, IT-chef, Nackademin yrkeshögskola, Solna

"Medlemmarna representerar olika företag och branscher, så det finns alltid mycket att lära av gruppens frågor och resonemang. Dessutom skapar Close positiva ringar på vattnet."

——

Stefan Hyttfors, Talare och affärsutvecklingsrådgivare

”Jag har fått möta enormt kompetenta chefer inom olika branscher, vilket bidragit till min egen utveckling både i mitt yrke och som människa."

——

Susanne Pettersson
Förändringskonsult och idrottspsykologisk rådgivare

Vad händer på Close?

Kommande nätverksträffar

Kim Elman: Cyberkrigföring och påverkansoperationer

Att förstå hur cyberoperationer och påverkanskampanjer samspelar och växelverkar blir allt viktigare för såväl företag som stater, och är något som uppmärksammats mycket på senare tid. Men det finns all anledning för andra än stater att förstå de risker detta medför och förutse hur den egna organisationen kan bli direkt eller indirekt utsatt. Kim Elman ger dig under dagen insikter och verktyg som du direkt kan omsätta i ditt arbete.

Läs mer

Kim Elman: Cyberkrigföring och påverkansoperationer

Att förstå hur cyberoperationer och påverkanskampanjer samspelar och växelverkar blir allt viktigare för såväl företag som stater, och är något som uppmärksammats mycket på senare tid. Men det finns all anledning för andra än stater att förstå de risker detta medför och förutse hur den egna organisationen kan bli direkt eller indirekt utsatt. Kim Elman ger dig under dagen insikter och verktyg som du direkt kan omsätta i ditt arbete.

Läs mer

Övriga event


Detta ingår i din medverkan

01

Nätverksdagar

Våra nätverksgrupper träffas fyra heldagar per år, en gång varje kvartal. Under dessa dagar hjälper medlemmarna varandra med aktuella utmaningar, samt lyssnar till Sveriges bästa föreläsare med ämnen kopplade till yrkesrollens utmaningar.

Vi träffas i trevliga och avslappnande miljöer i centrala Stockholm, Göteborg och Malmö. Grupperna består av en bred mix av branscher och företag, som är verksamma både nationellt och internationellt. Några av föreläsarna har varit Alice Bah, Annika R Malmberg, Stefan Einhorn och Stefan Hyttfors.

02

Frukostföreläsningar

Till våra frukostföreläsningar träffas alla av ämnet intresserade medlemmar, oavsett yrkesroll. Till dessa frukostföreläsningar kan medlemmarna ta med en kollega, eller skicka en kollega i sitt ställe.

Dessutom får du som medlem inbjudningar till sex till åtta frukostföreläsningar per år i Stockholm, Göteborg och Malmö. Några av föreläsarna har varit Hillevi Engström, Marie Ryd och Michael Wolf.

03

Inspirationskvällar

Våra mycket uppskattade kvällsevenemang äger rum två gånger per år i alla våra tre regioner. Kvällarna bjuder på en rejäl dos av inspiration och trevligt umgänge.

Till inspirationskvällarna kan du som medlem ta med dig upp till fyra gäster från såväl ledningsgruppen, kollegor eller familjen för att verkligen fylla på med energi. Några av föreläsarna dessa kvällar har varit, Kjell Enhager, Fredrik Härén och Jana Söderberg.

04

Specialevenemang

Under dessa evenemang försöker vi på Close tillsammans med olika samarbetspartners några gånger per år bjuda på det där lilla extra för våra medlemmar.

Förutom att umgås och ha trevligt så är också tanken med dessa tillfällen att du som medlem ytterligare ska knyta kontakter inom nätverket.

Ett specialevenemang kan vara goda middagar, spa-helger, invigningar och möten med människor i mindre sammanhang. Vi har bland annat besökt Djurönäset, Rånäs slott, Stenungsbaden Yacht Club, Ystad Saltsjöbad, och Marstrands hotell.

05

Juridisk rådgivning

Close-medlemmar har tillgång till inledande konsultation kring rättsläget i såväl yrkesmässiga som privata ärenden när hjälpen behövs. Samarbetet med Cross Advokater omfattar alla frågor förutom skattefrågor. Byråns specialområden är affärsjuridik, arbetsrätt, arvsrätt, bolagsjuridik, boutredningar, brottmål, entreprenadjuridik, familjerätt, fastighetsrätt, försäkringsrätt, hyresrätt och skadeståndsjuridik.

06

Chefscoachning

En av Sveriges erkänt främsta chefscoacher Petra Ervanius finns tillgänglig för dig som medlem när det kommer till konsultation inför utmanande och svåra situationer.

07

Personlig medlemsservice

Personlig medlemsservice innebär konkret medlemmens länk till hela nätverket och alla medlemmars kompetens, varje dag. Alla nätverksgrupper har en ansvarig på Close, som hjälper medlemmarna med sina utmaningar genom att förmedla och koppla samman kompetens inom nätverket.

Gruppansvariga arbetar också aktivt för att hela tiden säkerställa så stort deltagande som möjligt och att du som medlem får en så stor utväxling som möjligt av ditt medlemskap.

08

Erfarenhetsutbyte

Erfarenhetsutbytet (Close-tiden) är en del som äger rum under nätverksdagarna som alltid är mycket uppskattad av deltagarna. Indelade i mindre grupper får du som medlem möjlighet att både ge och få feedback på dina och andras yrkesrollsutmaningar. Den här tiden är ovärderlig för många av våra medlemmar då de kan få konkreta tips och råd av andra som har liknande erfarenheter.

”Riktiga chefer med riktiga erfarenheter”, och om det är något vi sett inom nätverket, så är det hur stor vilja det finns till att hjälpa andra. Dessutom sätter det medlemmarnas egen kompetens på kartan. Tiden för erfarenhetsutbytet fördelas jämnt mellan deltagarna och är inte moderatorledd.

Vanliga frågor

 • Är det endast chefer i grupperna?

 • På vilket sätt gynnar nätverkande i Chefsnätverket Close min verksamhet?

 • Vad förväntas av mig?

 • Var äger träffarna rum?

 • Hur ofta träffas gruppen?

 • Hur stora är grupperna?

 • Hur ser en nätverksdag ut?

 • Vilka andra medverkar i den grupp jag är intresserad av?

 • Hur väljer ni föreläsare?

 • Varför blir jag kontaktad av er?

 • Vad kostar medverkan i Close?

Fler frågor?

Undrar du över något? Varmt välkommen att kontakta oss antingen via e-post eller telefon!

E-post: info@close.se
Tfn: 08-505 297 00

Medlemsambassadörer
IT-chef och CIO
Stockholm

Vi är ambassadörer för IT-chefs- och CIO-grupperna som träffas i Stockholm.
Vi representerar båda IT-chef och CIO grupp 2.

Hör av dig till oss om du vill få medlemsperspektivet på nätverkandet i Close.

För att komma i kontakt med oss kan du antingen maila gruppansvarig Kicki, eller klicka på Linkedin-länken och skicka mig ett InMail.

 • Claes Sjöberg

 • IT-chef

 • Svenska Fotbollförbundet

 • Linkedin

 • Anna Granlund

 • Chef Förvaltning och applikation

 • Sveaskog Förvaltning

 • Linkedin