Kommunikationschefer

Nätverk för kommunikationschefer som träffas i Stockholm

Vi är ett starkt nätverk med kommunikationschefer inom både privat och offentlig sektor som startades 2004. Kommunikationsarbete kräver strategiskt och långsiktigt arbete med de kommande trenderna i sikte. Genom vårt öppna diskussionsklimat delar vi generöst med oss av våra erfarenheter, utmaningar, framgångar och trendspaningar.

Kontakt

Detta kan du förvänta dig

 • Värdefulla relationer
 • Stort och starkt kontaktnät
 • Omvärldsbevakning av din yrkesroll
 • Kunskapsutbyte med erfarna chefskollegor
 • Avslappnade och professionella mötesforum
 • Inspirerande föreläsningar med aktuella teman
Jag vill veta mer!

"Vilken föreläsarleverans!
Vilka insikter vi fick ta del av och få själva. Trovärdigt!"

Eva Blixt, Kommunikationschef, Sveriges Radio

Jag är intresserad av nätverket!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Anmälan Informationsfrukost

 • Under våra informationsträffar berättar Niklas Grewin, VD på Close, om fördelarna med ett starkt bollplank och vad vi gör för våra medlemmar. Du får gott om tid att ställa frågor och berätta vad du vill få ut av ett nätverk.
 • Berätta gärna om du har någon matallergi.
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

"Roligt att få ta del av andras problem och att kunna bidra till en lösningsprocess."

——

Annika Zervens
Kommunikationschef, Finansinspektionen

Vad tycker andra?

"Jag har kunnat stresstesta idéer, få nya professionella verktyg från kompetenta kollegor och framförallt haft tillgång till ett bollplank då jag stått inför nya utmaningar. Att ordna dessa kontakter och konsultation på eget bevåg hade varit betydligt dyrare. Close är en mycket värdefull tillgång för mig i rollen som chef och specialist inom kommunikation.”

——

Elisabet Olin, Kommunikationschef, Fabege

"Utifrån min snart tjugoåriga erfarenhet av lärande, nätverkande och utveckling kan jag konstatera att jag inte sett något annat nätverksforum än Close, som når lika långt vad gäller professionellt genomförande och förmåga att attrahera toppchefer i våra stora organisationer.”

——

Troed Troedson, Framtidsanalytiker

Vad händer på Close?

Kommande nätverksträffar

Övriga event


Close Frukost i Stockholm: Det moderna ledarskapet – hitta lösningen hos dina medarbetare!

Enligt Ulf Lidman är ett ledarskap som lockar fram förändring, motivation och lösningar hos dina medarbetare mer effektivt än ett styrande sätt att leda. Hans evidensbaserade föreläsning ger dig nya tankar och en modell som du kan börja använda direkt i ditt ledarskap.

Läs mer

Close Frukost i Stockholm: Börja resan mot det nya arbetslivet – utveckla medarbetarupplevelsen!

Heléne Lidström berättar hur du gör för att ställa om från att arbeta med enskilda delar av medarbetarnas arbetssituation till att se medarbetarupplevelsen som en sammanhängande helhet, och hur du får människor att ändra beteenden för att arbeta smartare och mer effektivt!

Läs mer

Detta ingår i din medverkan

01

Nätverksdagar

Våra nätverksgrupper träffas fyra heldagar per år, en gång varje kvartal. Under dessa dagar hjälper medlemmarna varandra med aktuella utmaningar, samt lyssnar till Sveriges bästa föreläsare med ämnen kopplade till yrkesrollens utmaningar.

Vi träffas i trevliga och avslappnande miljöer i centrala Stockholm, Göteborg och Malmö. Grupperna består av en bred mix av branscher och företag, som är verksamma både nationellt och internationellt. Några av föreläsarna har varit Alice Bah, Annika R Malmberg, Stefan Einhorn och Stefan Hyttfors.

02

Frukostföreläsningar

Till våra frukostföreläsningar träffas alla av ämnet intresserade medlemmar, oavsett yrkesroll. Till dessa frukostföreläsningar kan medlemmarna ta med en kollega, eller skicka en kollega i sitt ställe.

Dessutom får du som medlem inbjudningar till sex till åtta frukostföreläsningar per år i Stockholm, Göteborg och Malmö. Några av föreläsarna har varit Hillevi Engström, Marie Ryd och Michael Wolf.

03

Inspirationskvällar

Våra mycket uppskattade kvällsevenemang äger rum två gånger per år i alla våra tre regioner. Kvällarna bjuder på en rejäl dos av inspiration och trevligt umgänge.

Till inspirationskvällarna kan du som medlem ta med dig upp till fyra gäster från såväl ledningsgruppen, kollegor eller familjen för att verkligen fylla på med energi. Några av föreläsarna dessa kvällar har varit, Kjell Enhager, Fredrik Härén och Jana Söderberg.

04

Specialevenemang

Under dessa evenemang försöker vi på Close tillsammans med olika samarbetspartners några gånger per år bjuda på det där lilla extra för våra medlemmar.

Förutom att umgås och ha trevligt så är också tanken med dessa tillfällen att du som medlem ytterligare ska knyta kontakter inom nätverket.

Ett specialevenemang kan vara goda middagar, spa-helger, invigningar och möten med människor i mindre sammanhang. Vi har bland annat besökt Djurönäset, Rånäs slott, Stenungsbaden Yacht Club, Ystad Saltsjöbad, och Marstrands hotell.

05

Juridisk rådgivning

Close-medlemmar har tillgång till inledande konsultation kring rättsläget i såväl yrkesmässiga som privata ärenden när hjälpen behövs. Samarbetet med Cross Advokater omfattar alla frågor förutom skattefrågor. Byråns specialområden är affärsjuridik, arbetsrätt, arvsrätt, bolagsjuridik, boutredningar, brottmål, entreprenadjuridik, familjerätt, fastighetsrätt, försäkringsrätt, hyresrätt och skadeståndsjuridik.

06

Chefscoachning

En av Sveriges erkänt främsta chefscoacher Petra Ervanius finns tillgänglig för dig som medlem när det kommer till konsultation inför utmanande och svåra situationer.

07

Personlig medlemsservice

Personlig medlemsservice innebär konkret medlemmens länk till hela nätverket och alla medlemmars kompetens, varje dag. Alla nätverksgrupper har en ansvarig på Close, som hjälper medlemmarna med sina utmaningar genom att förmedla och koppla samman kompetens inom nätverket.

Gruppansvariga arbetar också aktivt för att hela tiden säkerställa så stort deltagande som möjligt och att du som medlem får en så stor utväxling som möjligt av ditt medlemskap.

08

Erfarenhetsutbyte

Erfarenhetsutbytet (Close-tiden) är en del som äger rum under nätverksdagarna som alltid är mycket uppskattad av deltagarna. Indelade i mindre grupper får du som medlem möjlighet att både ge och få feedback på dina och andras yrkesrollsutmaningar. Den här tiden är ovärderlig för många av våra medlemmar då de kan få konkreta tips och råd av andra som har liknande erfarenheter.

”Riktiga chefer med riktiga erfarenheter”, och om det är något vi sett inom nätverket, så är det hur stor vilja det finns till att hjälpa andra. Dessutom sätter det medlemmarnas egen kompetens på kartan. Tiden för erfarenhetsutbytet fördelas jämnt mellan deltagarna och är inte moderatorledd.

Vanliga frågor

 • Är det endast chefer i grupperna?

 • På vilket sätt gynnar nätverkande i Chefsnätverket Close min verksamhet?

 • Vad förväntas av mig?

 • Var äger träffarna rum?

 • Hur ofta träffas gruppen?

 • Hur stora är grupperna?

 • Hur ser en nätverksdag ut?

 • Vilka andra medverkar i den grupp jag är intresserad av?

 • Hur väljer ni föreläsare?

 • Varför blir jag kontaktad av er?

 • Vad kostar medverkan i Close?

Fler frågor?

Undrar du över något? Varmt välkommen att kontakta oss antingen via e-post eller telefon!

E-post: info@close.se
Tfn: 08-505 297 00

Medlemsambassadör
Kommunikationschef
Stockholm

Jag är ambassadör för kommunikationschefsgruppen som träffas i Stockholm.

Hör av dig till mig om du vill få medlemsperspektivet på nätverkandet i Close.

För att komma i kontakt med mig kan du antingen maila gruppansvarig Kicki, eller klicka på Linkedin-länken och skicka mig ett InMail.

 • Susanne Folkesson

 • Kommunikationsansvarig

 • RUAG Space

 • Linkedin